66398
Książka
W koszyku
„To, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, że muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami! Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Wiele prze-pisów jest tak prostych, że szybko będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i wziąć na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię. Czego chcieć więcej?” (Joanna Wlazło - redaktor magazynu „Vege”, Fundacja Viva!) [okładka]
Czy można stworzyć cukiernicze cuda bez jajek i mleka? W swojej debiutanckiej książce „Bez jaj. Roślinna cukiernia” Agata Wilkowska udowadnia, że w kuchni wegańskiej nie ma rzeczy niemożliwych! I zabiera nas w podróż po świecie roślinnych słodkości – od pachnących babciną kuchnią jagodzianek i rogalików z marmoladą po eleganckie makaroniki i tort Sachera. Autorka ma solidne zaplecze – wiele lat przepracowała w gastronomii – i samą siebie określa jako „samozwańczą cukierniczkę”. [https://www.kukbuk.pl/wiadomosci/ksiazki/bez-jaj-roslinna-cukiernia]
Status dostępności:
Wypożyczalnia Kleczew
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej